Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 18 d’agost de 2011

Un dia de confeti i coets
El dia 15 d'agost sigué un dia molt divertit , era el dia de la rodà de les alfàbregues i de la cordà.

La rodà de les alfàbregues comença de dia, a les 9:30, encara que nosaltres acudirem a la 13:00. Arribàrem a temps per vore les dues obreres fadrines, encara que això per a mi no era el que em feia més goig, sinó a mi el que més m'agrada de la festa és la pluja de confeti. Els majorals duen un mocador brodat, ple de confeti i el tiren a grapats a la gent, sobretot a la gent que els provoca i que els diuen “ Els majorals no tiren confeti, els majorals no tiren confeti”, els majorals responen tirant-ne cada vegada més. La part del carrer on més confeti tiren és en la plaça del Sol. La plaça del Sol està situada just abans de l'entrada de les obreres a l'església. És per això que la plaça té al mig una escultura d'una obrera i un majoral, que representen la festa.

Una vegada entraren les obreres ja a missa, jo i Marina, una companya i amiga de l'escola que vaig convidar a la festa, començàrem una autèntica guerra de confeti .Quin goig ! El confeti era de molts colors, encara que el que més destacava de tots era el verd. Quan més em vaig divertir fou a l'Ateneu de Bétera. L'Ateneu està situat a la plaça de Mercat, una plaça petita on hi ha una font al mig. Com la plaça del Mercat i la plaça del Sol estan molt a prop sols havíem de recòrrer uns quants metres per arribar a la plaça del Sol i agarrar el confeti per tirar-lo a la gent des del balcó. Fou una gran festasa! Fins i tot arribaren a tirar aigua des del balcó. Crec que el meu pare, Carmen la Canonja i Empar tingueren alguna cosa a vore...


A la nit, la cordà. Sopàrem a casa Sari, una amiga, i després de jugar i observar el muntatge de la cordà se n'anàrem a ca la meua iaia a vore- la des d'allí . La casa de la meua iaia es la part no es pot gaudir del coet perquè tenim al davant els cuetons, els coets, les pixarres, i les femelletes. Jo com tinc pànic als coets, m'asustí només tiraren el segon tro. Quina por !