Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 23 de gener de 2011

Lectures de gener

Les últimes lectures del mes de gener...

De Nadals cap ací he començat a llegir els llibres de Gemma Lienas. Ja m’he lletit: Axí es la vida Carlota, el diari lila de la Carlota i el diari vermell de la Carlota.

Així es la vida Carlota tracta sobre la vida de Carlota i de la seua família.
Explica la situació en què estan els seus pares i com és el seu germà.
El que més m’ha agradat ha sigut l’estima que Carlota sent per les persones i com explica els seus sentiments.

El diari lila de la Carlota tracta sobre una llibreta de color lila que l’avia de Carlota li regala per al seu aniversari. En principi no li agrada i l’altra avia li diu que en aquesta llibreta podria escriure coses de la vida que observava, sobre el feminisme i sobre el masclisme. A partir d’aquest moment, sempre que li interesse qualsevol temà, l’escriurà en un quadern.
El que més m’ha agradat ha sigut que Carlota i els seus companys, animats pel tema, han decidit muntar una associacio feminista, que defensa a les dones.
També m’ha agradat l’estima entre germans. I per acabar la relació que tenen l’avia Anna i ella, sobretot quan parlen sobre el femenisme.

Per últim, el diari vermell de la Carlota.
El diari vermell de la Carlota tracta sobre l’educació sexual, que és l’assignatura que la mestra de Carlota comença a explicar als seus alua Carlota i els seus companys i companyes.
Quan els companys senten una paraula com masturbar-se comencen a riures. Carlota al vore la situació se’n va a la papereria per comprar-se una llibreta.
Pel camí, en el metro, troba a un xic i comença a tindre tan bona relació que també es compra una llibreta per escriure coses sobre la sexualitat .
En Franagan ,el xiquet que s’ha trobat, és un curs més major que ella.
Cada setmana o cada dues setmanes ,es junten per vore les idees que han posat al quadern.

El que més m’ha agradat ha sigut la relació de Carlota i Franagan.
També la relació que té Carlota amb la seua tia Octavia. Perquè es conten moltes coses íntimes i compartiexen pensaments.
No us puc contar més perquè també el recomane i heu de llegir-los...El quadern vermell està a l’escola. Jo tinc els altres dos …vos els puc deixar.

Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada